CRNA HRONIKA

Ilijaš: Zaštitar od razbojnika oteo automatsku pušku

Nova razbojništva u sarajevu

M. M.

17.11.2014

Dvije nepoznate osobe sinoć oko 23 sata u Ulici 126. Ilijaške brigade, općina Ilijaš, presrele su zaštitara I. M. iz Visokog.

Uz upotrebu fizičke snage i prijetnju automatskim oružjem, razbojnici su od zaštitara oteli određenu sumu novca, nanijevši mu tom prilikom lakše tjelesne povrede, a zatim se Audijem, tamne boje i nepoznatih registarskih oznaka, udaljili u nepoznatom pravcu.

U toku pljačke, zaštitar je uspio od jednog napadača otrgnuti automatsku pušku kalibra 7,62 mm, sa okvirom i 23 metka istog kalibra, koja je izuzeta radi potrebnih vještačenja.

Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a službenici MUP-a KS-a rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Pored ovog, u Sarajevu je jučer zabilježeno još jedno krivično djelo razbojništvo. Naime, oko 10,05 sati u ulici 15.maj, općina Ilidža, dvije nepoznate maskirane osobe su opljačkale sportsku kladionicu Premier. Uz prijetnju pištoljem, od radnice su oteli novac od pazara, te pobjegli u nepoznatom pravcu.

Rad na rasvjetljavanju i ovog razbojništva se nastavlja.