NOGOMET

Reprezentativci odradili i službeni trening, Sušić ubijeđen da će momci dobro odigrati

Održana press konferencija uoči sutrašnje utakmice

M. T.

15.11.2014

Selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić je uoči utakmice protiv Izraela na stadionu Sami Offer u Haifi bio vrlo optimističan.

- Ako pogledate ekipu koja će igrati, doći ćete do zaključka da će tu biti devet igrača koji su nastupili protiv Argentine. Tim koji ima Begovića, Spahića, Pjanića, Lulića, Bešića..., sigurno je dobar. Ubijeđen sam da će momci dobro odigrati. Znam da su motivisani. Mene nije strah ne može se ništa u fudbalu obećati, ali ćemo sve dati da i dalje ostanemo najozbiljniji kandidati za Euro. Vjerujte, ima puno većih reprezentacija koje su u daleko lošijoj situaciji nego mi. Međutim, kod nas se nakon jednog poraza napravi loša atmosfera. Vjerujem da ćemo sutra razočarati sve one koji priželjkuju loš rezultat.

Govoreći o stanju u timu uoči sutrašnje utakmice, selektor Safet Sušić je ponovio ono što je rekao i prije polaska, s tim što je dao obećavajuće izjave o ozlijeđenom Asmiru Begoviću.

- Još imam jednu dilemu, danas ćemo je riješiti. Što se tiče Asmira Begovića, on je trenirao i s njim neće biti nimalo problema. Branit će – rekao je Sušić.

Cilj ostaje isti – pobijediti

- Mi smo ekipa koja nijednu utakmicu do sada nije igrala da ne izgubi. Pokušat ćemo pobijediti ovdje, mada znam da neće biti nimalo lako, jer Izrael ima veoma dobru ekipu. Ubijeđen sam da su igrači svjesni situacije i da će dati sve od sebe. Zna se da bi nas jedan poraz udaljio od cilja. Pokušat ćemo pobijediti, ali čak i ako ne pobijedimo, već remiziramo, ostajemo u utrci za prva dva mjesta.

Miralem Pjanić je rekao da ne osjeća pritisak i da je spreman da u odsustvu važnih igrača pruži i više nego do sada.

- Nažalost, oko reprezentacije se više priča o negativnim nego pozitivnim stvarima, ali ja mislim da su, osim one prve utakmice protiv Kipra, naši rezultati bili realni.  Motivisani smo i imamo veliku želju da pokažemo dobar fudbal i pokušamo uzeti sva tri boda. Znamo da će biti teško, ali imamo solidnu ekipu koja može napraviti dobar rezultat – rekao je Pjanić.