BIH

Najuspješniji studenti dobili posao na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu

U protekle dvije godine na PMF-u zaposleno 26 asistenata i mladih nastavnika

F. M.

12.11.2014

Svečanost povodom prijema i zapošljavanja najspješnijih studenata Prirodno matematičkom fakulteta upriličena je danas u prostorijama PMF-a.

Odlukom Dekanata PMF-a pet najuspješnijih studenata dobit će posao na ovom fakultetu, a to su: Franjo Šarčević koji je dobitnik Zlatne značke UNSA, te Elmedin Selmanović, Amina Sivac, Irnesa Svraka, Dušan Ćulum.

Kako nam je kazala Amina Sivac, studentica Odsjeka za geografiju, velika joj je čast što će raditi na svom matičnom fakultetu.

- Ovo je jedan od rijetkih primjera u kojima rad trud i zalaganje mogu biti prepoznati i mogu da se isplate i smatram da je zapošljavanje po ovom principu nešto što i ostali treba da prepoznaju – dodala je Sivac.

Ovom prilikom dekan Rifat Škrijelj uručio je nagrade „Zlatna značka“ koja se dobija za prosječnu ocjenu 9,51-10 i „Srebrna značka“ studentima koji su ostvarili prosjek od 9 do 9,5.

„Zlatnu značku“ dobili su studenti Franjo Šarčević i Muamer Dizdar za drugi ciklus studija, Arman Kohnić za prvi ciklus studija, dok su „Srebrenu značku“ za drugi ciklus studija dobili Subha Džafić, Edna Alavać, Erna Hajder, Meliha Alajbegović, Kerim Hrvat i Samra Stabančić.