CRNA HRONIKA

U kafanskoj tuči nožem uboden u srce

UBISTVO U ugostiteljskom objektu "Šok" u naselju Rijeke u Brčkom

S. ZAHIROVIĆ

9.11.2014

Vehid Šabanović (45) iz Brčkog jučer sat poslije ponoći podlegao je usljed povreda koje je zadobio kada ga je u ugostiteljskom objektu "Šok" u brčanskom naselju Rijeke nožem u srce ubo Alija Nukić (63).

Potegao nož

Kako "Avaz" saznaje, ubistvu je prethodio verbalni, a zatim i fizički sukob između stradalog Šabanovića, s jedne, te Nukića i Hajrudina Đonlića (61), obojica iz Brčkog, s druge strane. 

Nukić je u tuči potegao nož i zadao Šabanoviću smrtonosni ubod u predjelu srca. 

Teško povrijeđeni Vehid je uspio izaći iz kafane, sjesti u svoje vozilo i krenuti prema bolnici, ali je nakon samo desetak metara sletio s puta i preminuo.

Sletio s ceste 

- Policija je zaprimila prijavu da je u ulici Rijeke nepoznati vozač kombijem Mercedes sletio s ceste i udario u ogradu pored puta. Na mjesto događaja izašli su pripadnici Jedinice saobraćajne policije, koji su u kombiju pronašli vozača koji je bio u besvjesnom stanju, a na sebi je imao tragove krvi. U Urgentnom centru Opće bolnice Brčko ljekari su na tijelu vozača, koji je u međuvremenu podlegao, uočili ubodnu ranu na grudnom košu te je konstatirano da je usljed navedenih povreda umro - kazao je Halid Emkić, portparol brčanske policije.

Brzom intervencijom neposredno nakon ubistva policija je Nukića i Đonlića locirala u ulici Kulina bana u susjednom naselju Klanac, gdje su uhapšeni i privedeni u službene prostorije policije te se nad njima vrši kriminalistička obrada. 

Tijelo ubijenog Šabanovića prevezeno je u brčansku bolnicu, gdje će biti izvršena obdukcija. 

Stradali Šabanović je bio vlasnik trgovačke radnje u brčanskom naselju Broduša, a iza njega je ostalo četvero djece.