NOGOMET

Hibić: Spahić i Misimović se nisu trebali opraštati

U novom broju "Sporta"

Redakcija

6.11.2014

Ne pojavljuje se u medijima, ne komentira utakmice, nećete ga vidjeti u novinarskim ložama, iako je zadužio naš nogomet, savez, reprezentaciju... Bio je kapiten reprezentacije s kojom je izborio „majstoricu“ s Dancima na Koševu. Mirsad Hibić je naš sagovornik u novom broju „Sporta“.

Prije četrnaest godina predvodio je naš tim kada smo u Tel Avivu igrali protiv Izraela. Baš taj dan (11.oktobra 2000.) napunio je 27 godina.

- Uhhhh. Kada je to bilo? Davno... Pamtim to po incidentu, koškanju Bolića i Barbareza... Nije to bilo baš onako kako su novinari napisali. Tada smo imali  hiljadu drugih problema - priča Hibić.

Prati i ovu generaciju Zmajeva.

- Mislim da su se Emir Spahić i Zvjezdan Misimović prerano povukli.

Trebali su igrati još. Dokle god igraju u svojim klubovima trebaju biti na raspolaganju selektoru. Pogotovo što su klase. Evo Spaha je odličan u Bajeru, a i Miske je igrač koji je još puno mogao dati. Ne sviđa mi se ovaj trend oproštaja...

Kompletan intervju čitajte u novom broju od petka.

Sušić: Bez Džeke nema Eura

susic955

Javnost najviše strahuje za zdravstveni bilten Edina Džeke, jer je on - nakon povrede Vedada Ibiševića, naš jedini pravi napadač.

Selektor Safet Sušić u razgovoruza „Sport“ odgovara:

- Ako se Džeko povrijedi, onda se treba pomiriti s tim da su nam male šanse da odemo na Evropsko prvenstvo. To bi značilo da smo veliki peh. Jer, nakon što se povrijedio Ibišević, sada treba ja da razmišljam hoće li se povrijediti Džeko? – kaže Sušić.

Šunjić: U Haifi samo pobjeda

sunjic955

Toni Šunjić, stoper Zmajeva, skorašnje gostovanje u Izraelu vidi jako važnim.

- Znamo što moramo napraviti, jer bi nas svaki drugi rezultat osim pobjede još više udaljio od prva dva mjesta. Naravno, neće biti lako, Izrael također želi na Euro, dolje nas vjerojatno čeka i pun stadion, ali morat ćemo ići na pobjedu – kaže Šunjić.

Iako se kroz medije stvara slika kako atmosfera u reprezentaciji nije idealna, Šunjić to ne osjeća.

Meni je atmosfera u reprezentaciji od prvog dana odlična. Naravno, ne može biti ista nakon pobjede i poraza, ali nijedan loš rezultat nije se dogodio zbog loše atmosfere – rekao je Šunjić.

Duži razgovor čitajte u novom broju „Sporta“.