BIH

Vrijeme je da u SDA dođu pameti

Nikola Lovrinović, zamjenik predsjednika HDZ-a, za "Avaz"

M. Aš.

4.11.2014

Sastanak delegacija Stranke demokratske akcije i Hrvatske demokratske zajednice BiH bit će održan danas u sjedištu SDA u Sarajevu.

Nikola Lovrinović, zamjenik predsjednika HDZ-a BiH, rekao je za naš list da od sastanka sa SDA očekuje da, kao izborni pobjednici, ove dvije stranke preuzmu odgovornost kako bi se pitanje formiranje vlasti na svim nivoima ubrzalo.

- SDA je stranka koja je pobjednica u korpusu bošnjačkog naroda i mi cijenimo da su oni, zbog rezultata koje su ostvarili, naši partneri u vlasti. Mi smo stranke koje trebaju preuzeti odgovornost, a prije svega SDA. Smatram da je avantura sa SDP-om u prošlom mandatu bila dovoljna da dođu pameti - rekao je Lovrinović.

On je pojasnio da nije siguran hoće li se danas uspjeti dogovoriti o formiranju vlasti, ali da vjeruje da će približiti stavove.

- Mi smo stranke koje imaju kapacitet izbornog rezultata, da damo rješenje za uspostavu vlasti na svim nivoima, od državnog nivoa do županija. Vidjet ćemo hoćemo li se uspjeti dogovoriti danas (utorak, op. a.) ili narednih dana - rekao je Lovrinović.