NOGOMET

Nogometna škola "Omladinac 75" ostvaruje dobre rezultate

Ekipa opstaje zahvaljujući treneru Amiru Kozlici

F.V.

2.11.2014

Nogometni klub "Omladinac 75" koji egzistira na području bihaćke mjesne zajednice Pokoj, osnovan je 1975. godine. U svom planu i programu rada okuplja igrače različitih uzrasta, ali prioritet kluba je rad sa mladim nogometnim talentima. Amir Kozlica trener pionira sa svojom ekipom osvojio je prvo mjesto u kantonalnoj pionirskoj ligi u sezoni 2011/2012 i najzaslužniji je što škola nogometa u ovom klubu još uvijek funkcionira uprkos teškim uslovima.

- Treniramo na katastrofalno lošem stadionu, koji prilikom svake manje kišice bude pun vode i blata, što nam onemogućuje kontinuiran rad. Uprkos tome naša djeca postižu zavidne rezultate.

Trenutno zauzimamo četvrto mjesto na tabeli kantonalne lige pionira i nadamo se pomaku na neko od prva dva mjesta – kaže Kozlica.

trener-kozlica

Kozlica: Ekipa još nije pokazala svoj maksimum

Njegov profesionalni rad nije prošao nezapaženo, te je od NK Borac iz Banja Luke dobio ponudu za profesionalni angažman ui radu sa pionirskom ekipom, ali je zbog ljubavi prema svom klubu i posla, odlučio ostati u Bihaću.

U ovoj generaciji od talenata se ističe Endi Zulić (14) koji je izuzetno brz i spretan u realizaciji, a od prošlogodinjih generacija Muris Midžić čiji nastupi nisu ostali neprimjećeni, te od ove sezone nastupa za kadete NK Željezničar iz Sarajeva.