BIH

U Semizovcu počeo dvodnevni malonogometni turnir

Povodom obilježavanja stogodišnjice osnovne škole "Porodice ef. Ramić"

Es.M.

1.11.2014

Utakmicom ekipa ŠF "Novi  Grad" iz Sarajeva i SA "Ilijaš" iz llijaša danas je u nedavno otvorenoj sportskoj dvorani osnovne škole "Porodice ef Ramić" u Semizovcu započeo dvodnevni malonogometni turnir za djecu uzrasta 2002. godine i mlađi.

Pored njih, na turniru učestvuje još šest ekipa a to su "Unis", "Ozren“, "Semizovac 2013“,  "Vogošća“,  "Respect" i "Vogošća".

-Ovo je prva sportska manfestacija koja se održava u našoj dvorani. Sportske manifestacije su samo neke od aktivnosti kojima obilježavamo 100 godna postojanja naše škole. Uskoro slijede takmičenja  u odbojci, košarci te malonogometni turnir za seniore. Ovo je izuzetna prilika da se mališani druže  te u opuštenoj atmosferi, u kojoj nisu bitni rezultati, ispolje svoja sportska umijeća - kazala je Mersiha Šahimbegović, direktorca osnovne škole "Porodice ef. Ramić“ koja, zajedno s Omladinskim udruženjem "Aktiva 2014" organizira ovaj turnir.

U decembru slijedi svečana akademija vezana za oblježavanje stogodišnjice rada naše škole na kojoj ćemo predstaviti sve ono šta su radili učenici na različitim poljima svojih aktivnosti.