BIH

Radončić i Čović sutra o formiranju vlasti

Lider SBB-a potvrdio novinarima

Autor:S. M.

1.11.2014

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić potvrdio je jučer u izjavi za medije da će u nedjelju imati susret s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, na kojem će razgovarati o formiranju vlasti. Lider SBB-a kazao je novinarima u Sarajevu da je dobro to što su HDZ BiH i SNSD razgovarali i došli do nekih principa.

- Ja se nadam da su ti principi euroatlantskog karaktera. Mislim da će ovdje najveći problem biti to kako složiti karte u bošnjačkoj komponenti. Mi smo najbrojniji narod i imamo najviše stranaka. Na proteklim izborima dvije stranke su dobile najveći legitimitet, mislim prvenstveno na SDA, a onda i na SBB. Vidjet ćemo kako će ići ti pregovori. Ja, jednostavno, ne želim iznevjeriti povjerenje građana koji su tražili promjene - kazao je Radončić.

Na upit novinara o tome da je on, navodno, optužio HDZ BiH i SNSD za njegovu smjenu iz Vijeća ministara, Radončić je kazao da to nije tačno.

- Sjetite se u Parlamentu BiH da je HDZ BiH tada bio, od početka do kraja, protiv te smjene. A SNSD je slijedio zahtjeve Zlatka Lagumdžije, koji je danas tamo gdje jeste – istakao je Radončić.