OSTALI SPORTOVI

Karačić uspješno operisan

Reprezentativac BiH pod nožem

E.M

1.11.2014

Rukometnom reprezentativacu BiH, Ivanu Karačiću, doktori su  uspješno operisali dva prsta desne i lijeve šake. Podsjećanja radi, ovaj bh. igrač povrijedio se na gostovanju u Bjelorusiji, a uprkos velikim bolovima, polomljenim prstima, nije želio izaći i ostaviti saigrače.

Karačić, čovjek koji je oduševio bh. sportsku javnost svojim odnosom prema državnom dresu, podvrgnut je operacijinakon pregleda u Tuzli.

Operativni zahvat prošao je u najboljem redu, što su nam potvrdili iz Rukometnog saveza BiH i ovaj bh. reprezentativac uspješno se oporavlja.

Suigrači i ekipa očekuju da će postoperativni tok proteći u najboljem redu te da će se spreman vratiti za Svjetsko prvenstvo.

Svi naši reprezentativci, poželili su mu brz oporavak, odnosno povratak u reprezentativne redove. S obzirom da tek operisan, Karačić će utakmicu BiH –Danska pratiti iz bolničke postelje i bodriti svoje kolege na parketu dvorane Mejdan.

Posjeta mezarju Ibrahima Baškana Nukića

Nakon jutrošnjeg treninga, naša selekcija, posjetit će mezar rahmetli Ibarhima Baškana Nukića, koji je živio za rukomet. Bio je i reprezentativac BiH, a u Slobodi solani je radio kao predsjednik i direktor. Ostavio je dubog trag u tuzlanskom rukometu, a naši reprezentativci, odnosno rukovodstvo selekcije i stručni štab znali su cjeniti Nukićeve rukometne poteze, koji se i danas prepričavaju u sportskim krugovima.