CRNA HRONIKA

Teška nesreća u Sarajevu, dvije osobe povrijeđene!

Kola Hitne pomoći odvezla dvije pješakinje

Z. Ka. / A. Ka

31.10.2014

U saobrćajnoj nesreći koja se dogodila večeras oko 20 sati u sarajevskom naselju Malta povrijeđene su dvije osobe i to K. J. (57) i H. E. (15), potvrdio je za portal "Dnevnog avaza" dežurni u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.

- Pacijentica K. J. zadobila je teške povrede i to glave, grudnog koša i abdomena. Nakon ukazane ljekarske pomoći smještena je u Klinici za intenzivnu njegu, gdje će biti zadržana na daljnjem liječenju. Pacijentica H. E. zadobila je lakše tjelesne povrede i nakon ukazane pomoći, najvjerovatnije, bit će puštena kući, kazala je za Avaz Muamera Šehić, portparol KCUS-a.

Kako su nam potvrdili iz Operativnog centra MUP-a KS do nesreće je došlo kada je vozilo BMW pod još nerazjašnjenim okolnostima udarilo dva pješaka.

Na licu mjesta je izašla policija KS koja obavlja uviđaj.

- Kola Hitne pomoći su odvezle dvije pješakinje. Jedna pješakinja se nalazi u jako teškom stanju, dok je druga zadobila lakše povrede, javlja reporterka "Avaza".

Kako smo saznali od očevidaca teže povrijeđena je letjela nekoliko metara nakon udara. Pretpostavlja se da su se dva automobila trkala usljed čega se dogodila nesreća.