NOGOMET

Adžem i Kodro složni: Ova utakmica je najbolje što nogomet u našoj državi ima

Održana press konferencija pred najveći derbi u BiH

Al. Ti.

31.10.2014

Danas je u Plavom salonu Stadiona Grbavica održana press konferencija za medije povodom odigravanja derbi susreta, najveće utakmice u našem nogometu, susret između Željezničara i Sarajeva.

Na press konferenciji su novinarima se obratili šefovi stručnih štabova obje ekipe, Meho Kodro i Admir Adžem, kao i igrači obje ekipe Amer Dupovac i Tomislav Tomić.

Prvo su se novinarima obratio trener FK Sarajevo, koji je pohvalio ekipu Želje na dobroj igri u posljednje vrijeme.

- U posljednjih osam utakmica, Željezničar ima sedam pobjeda i to dovoljno govori o kakvoj se ekipi radi. Spremili smo neke posebne taktičke varijante jer Željezničar to zaslužuje, ali isto tako ćemo gledati da nastavimo sa nekim svojim automatizmom i traženjem svog identiteta, rekao je Kodro.

Trener Željezničara Admir Adžem je izjavio kako će nastojati uživati u ovoj utakmici, jer je ovo najbolja klupska utakmica u državi.

- Atmosfera u ekipi je jako dobra budući da se nalazimo u pozitivnoj seriji, ali nažalost sve je poremetila povreda Josipa Kvesića koji neće igrati na derbiju. Ovo je utakmica u kojoj treba uživati, najbolja i najkvalitetnija u državi, nadam se velikom broju navijača i što boljoj atmosferi, da igrači na terenu budu glavni i da se poslije priča o potezima, a ne o nekim drugim stvarima, rekao je Adžem.

Kapiten Sarajeva Amer Dupovac je izjavio kako se nada da će sve proći u najboljem redu i da svi čekaju da utakmica počne.

- Naš cilj je da odigramo dobro utakmicu i da ostvarimo dobar rezultat. Svi smo maksimalno spremni i vjerujemo u sebe, pa se nadam da rezultat neće izostati, rekao je Dupovac.

Tomislav Tomić, jedan od najboljih igrača Želje je također izjavio kako je derbi jedina utakmica u ligi koja nešto vrijedi.

- Očekujem dobru utakmicu, pune tribine i neka pobijedi bolji. Uvijek je posebno igrati derbi, jedina utakmica u ligi koja nešto vrijedi jer svi žele slaviti i odigrati što bolje, rekao je Tomić.

Utakmica je na programu u nedjelju u 13:30 sati na stadionu Grbavica.