BIH

Heroj je morao umrijeti da bi banda uživala!

Sutra u “Dnevnom avazu” prilog “Sedmica”

Redakcija

31.10.2014

U subotu, 1. novembra, printano izdanje “Dnevnog avaza” donosi redovni politički prilog „Sedmica“.

INTERVJU - Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH: „Kriminal bijelog ovratnika“ iza sebe ima čitav sistem!

STRAVIČNE SUDBINE BRANILACA BiH - Skromni krajiški borac Branko Lasić okončao život u teškim mukama i bijedi: Heroj je morao umrijeti da bi banda uživala!

ŠTA ČEKA NOVE VLASTI U BiH - Ko će riješiti probleme nezaposlenosti, dugovanja, siromaštva, korupcije... Prvo nam trebaju timovi za borbu protiv majstora destrukcije!

ISTRAŽUJEMO - Nakon puštanja na slobodu osumnjičenih u slučaju „Gibraltar”: Koliko su bh. agencije osposobljene za istraživanje offshore kompanija?

OTKRIVAMO - U sjeni izbora neopaženo prošla informacija revizora: Potpuni haos u federalnom trezoru!

LIČNOST SEDMICE - Salko Selman - Aferaš u ladici tužioca Čampare!

DNEVNIK - Senad Smajić, predsjednik Sindikata radnika sarajevskog  „Feroelektra“: Za koga i za šta smo dali svoje zdravlje i živote u ratu?

REPORTAŽA - „Avaz“ u posjeti žiteljima male, nerazvijene i poplavljene općine Domaljevac/Šamac: U jeku kataklizme zarekli se da se predati neće i - nisu!

NEDOPUSTIVE GREŠKE - Na kartama hrvatskog izdavača Brčko je u RS, Foča je Srbinje, kantoni su županije...

HISTORIJA - Prof. Jusuf Mulić tvrdi da ima dokaze: Područje Sutorine 1936. godine izuzeto Trebinjskom i priključeno Bokokotorskom srezu

KOLUMNE - Akademik Muhamed Filipović, Edin Urjan Kukavica, Janusz Bugajski i Erol Avdović

KULOARSKE PRIČE - Otkrivamo šta se dešava iza kulisa bh. političke scene

EKSKLUZIVNO - Odlomci iz knjiga „Bosanska lista“ Kenana Trebinčevića i Suzan Šapiro i „Sestra Sigmunda Freuda“ autora Goce Smilevskog