BIH

Salko Selman postao novi direktor Razvojne banke, navodno se odrekao funkcija u SDA?!

Nadzorni odbor potpisao ugovor s novim čelnikom

Autor:A. DUČIĆ

31.10.2014

Salko Selman je postao novi direktor Razvojne banke FBiH. To je novinarima izjavio predsjednik Nadzornog odbora Banke Aid Berbić prenijevši im da je danas sa Selmanom potpisan odgovarajući ugovor.

Berbić je kazao novinarima kako je Selman Nadzornom odboru priložio pisanu izjavu o tome da je 17. oktobra dao ostavke na sve stranačke funkcije.

Budući da je Selman potpredsjednik SDA, zatim predsjednik Kadrovske komisije, član najužeg kolegija, član Glavnog odbora, te čelnik Kantonalnog odbora ove stranke u SBK, novinare je zanimalo da li je u tom aktu stajalo precizno na koje od navedenih funkcija je Selman dao ostavku.

- Vjerujete da ja ne znam ni koje funkcije on obavlja. Akt je generalan, kaže se na sve političke funkcije u stranci koje su u suprotnosti sa Zakonom o Razvojnoj banci koje regulira ovo pitanje – bio je Berbićev odgovor.

Odgovarajući na pitanje novinara šta će biti sa novom Selmanovom funkcijom, jer je na izborima izabran kao zastupnik u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta, Berbić je kazao:

- To bi bilo u direktnom sukobu interesa i mislim da će on dati ostavku i na to mjesto ako bude izabran.

Selman nije bio raspoložen za davanje izjava novinarima, dobacivši im pri izlasku iz zgrade Razvojne banke da će to uraditi u ponedjeljak kada zvanično stupi na dužnost.