BIH

Saobraćaj na putu Orašje – Bosanki Šamac bit će preusmjeren

MUP Posavskog kantona

N.Tr.

31.10.2014

Zbog proslave katoličkog praznika Svi svetih danas će biti otežano prometovanje motornih vozila na  dijelu magistralne ceste Orašje- Bosanski Šamac u naselju Donja Mahala kod Orašja zbog čega su nadležne službe donijele odluku o preusmjeravanju cjelokupnog saobraćaja na toj dionici preko alternativnih cestovnih pravaca.

Zbog održavanja godišnjeg vašara u Donjoj Mahali vozila koja budu dolazila iz pravca Bosanskog Šamca bit će preusmjerena na Tolisu,a potom će se uključivati  u saobraćaj kod Franjevačkog samostana na cestu Gradačac-Orašje. Sva motorna vozila iz smjera Orašja prema Bosanskom  Šamcu bit će preusmjerena da saobraćaju regionalnom cestom Orašje-Gradačac,a potom preko Tolise uključivat će se u saobraćaj na magistralnu cestu Orašje-Bosanski  Šamac kod groblja Karaula u Donjoj Mahali.

Preusmjeravanje prometa odvijat će se od ranih jutarnjih sati pa sve do 19 sati navečer.

Na Dušni dan u nedjelju na istoj dionici bit će otežano prometovanje vozila zbog velike koncentracije osoba koje će obilaziti groblje Karaula u prijepodnevnim satima.

Iz MUP-a Posavskog  kantona apeliraju na vozače  da se pridržavaju zabrane kako bi se izbjegli prometni čepovi i duže obustave saobraćaja na toj dionici.