NOGOMET

Srđan Stanić: Teže će mi biti na tribinama nego da sam na travnjaku

Kapiten Želje propustit će derbi

Z. Š.

31.10.2014

Veliki hendikep za Željezničar uoči nedjeljnog vječitog derbija bit će neigranje kapitena Srđana Stanića, koji nakon operacije koljena mora na višemjesečni oporavak. Jedan od najboljih fudbalera „Plavih“ još nikada nije bio u ovakvoj situaciji.
 
- Teško mi je, jer znam koliko bi mogao pomoći ekipi, u derbiju je veoma važno da na terenu imaš igrače s iskustvom iz derbija, jer to su potpuno različite utakmice od ostalih. Hvata me neka čudna trema, čini mi se da će mi biti teže na tribinama nego da sam na terenu – govori univerzalac „Plavih“ koji je proteklih godina bio jedan od motora ekipe koja je osvojila sve što se osvojiti moglo.
 
Iako je Sarajevo uložilo milione u ekipu, dok je Željo posegnuo za podmlađivanjem ekipe, Stanić smatra da favorita nema.
 
- Ono što je Željina prednost jeste pritisak, koji evidentno imaju komšije, njihovi navijači očekuju da ogroman novac koji je uložen bude vraćen pobjedama i trofejima i oni jednostavno ne smiju izgubiti nijedan meč.
 
Kod nas je potpuno drugačija situacija, navijači su razumjeli i prihvatili odluku kluba da se izvrši remont ekipe i da će istrpjeti dok se ne stvori ponovo veliki tim. Imali smo podršku i kada smo igrali slabo, a ekipa je to vratila na terenu pa smo u samom vrhu i pored toga što smo pretrpjeli velike promjene u sastavu – smatra Stanić.
 
Prvotimac „Plavih“ uvjeren je da njegovi saigrači imaju snage da se suprotstave zvučnim imenima s Koševa.
 
- Sarajevo, možda, ima skuplji tim i više iskusnih igrača, ali to možemo nadoknaditi trkom i zalaganjem. Posljednje utakmice su pokazale da Željo itekako ima kvalitet, uz podršku „Manijaka“ na Grbavici sigurno je da možemo savladati svakog protivnika.

Izbor igrača mjeseca

Na oficijelnoj internet-stranici kluba s Grbavice www.fkzeljeznicar.ba u toku je izbor za najboljeg igrača u oktobru.
 
Navijači će do petka (18 sati) moći glasati za jednog od pet igrača koji su u konkurenciji, a to su: Tomislav Tomić, Riad Bajić, Sead Bučan, Kerim Memija i Nedo Turković.
 
U uvjerljivom vodstvu trenutno je mladi Kerim Memija.