BIZNIS

Građani na čuvanje dali 391 milion KM

"NLB banka" obilježila Svjetski dan štednje

Mi.K.

31.10.2014

"NLB banka" Tuzla je danas, kao i prethodnih godina, obilježila Svjetski dan štednje, uz prigodne aktivnosti koje su već tradicionalno posvećene mlađoj populaciji u lokalnim zajednicama, a u cilju izgradnje i očuvanja svijesti o značaju štednje.

Uručenjem donacija ustanovama kojima je pomoć potrebna obezbjedila je opremu koja će unaprijediti kvalitet rada i boravka djece u Domu za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla, Zavodu za specijalno obrazovanje Mjedenica Sarajevo i Centru za djecu s posebnim potrebama "Los Rosales" Mostar i na taj način banka je izrazila zahvalnost na ukazanom povjerenju lokalnim zajednicama u kojima djeluje. 

 Za djecu predstavnici banke su pripremili interesantne prezentacije na temu značaja štednje uz promociju svojih štednih proizvoda i prigodne poklone.  Djeca iz obdaništa "Aladin" Tuzla su saznala o značaju štednje u poslovnicama u Tuzli, dok su zaposlenici banke u Sarajevu i Mostaru odlučili da posjete OŠ "Džemaludin Čaušević" Sarajevo i IV Osnovnu školu Mostar. Zaposlenici poslovnica banke u Zenici, Srebreniku, Kalesiji, Sapni i drugim gradovima su također odlučili da prezentacije organizuju u predškolskim i školskim ustanovama kako bi upoznali što veći broj najmlađih sa značajem štednje.

nlb-dan-stednje

- Da su građani svjesni značaja štednje dokazuje i činjenica da u našoj banci štednja kontinuirano raste, tako da u prvih devet mjeseci ove godine iznosi 391 milion KM. Nastojimo uticati na štedne navike klijenata i upoznajemo ih sa mogučnošću da redovnim mjesečnim uplatama, bez većih odricanja, uz izuzetno povoljne uslove oročenja i stimulativnu kamatnu stopu, koja iz godine u godinu raste,mogu postići određene finansijske ciljeve, a svojoj djeci osigurati budućnost kakvu zaslužuju - kazao je Iztok Gornik, direktor ove banke.

Razlozi za štednju u NLB banci su prije svega stabilnost, koja ima kontinuitet bankarstva dugog više od deset decenija i spada u vodeće finansijske institucije u Federaciji BiH, zatim kontinuiran rast štednje u zadnjih nekoliko godina, veoma raznovrstan asortiman štednih proizvoda, kao i konkurentne kamatne stope. Također, banka je i članica programa osiguranja depozita, pri čemu štedne uloge klijenata dodatno osigurava Agencija za osiguranje depozita.