KOŠARKA

Svi koji dođu u Skenderiju uvjerit će se da Bosna nije ugašena

Sarajevski klub se oglasio saopćenjem

Redakcija

31.10.2014

Zvanično predstavljanje novog tima Košarkaškog kluba Bosna-Royal održat će se u subotu u 18 sati (dvorana Skenderija) protiv KK Kakanj, saopćeno je iz sarajevskog kluba.

- Ovo je prilika da svi koji vole Bosnu to i javno pokažu tako što će doći na utakmicu KK Bosna-Royal i na taj način podržati igrače i novu upravu koji zajedničkim snagama ulažu enormne napore da evropskog prvaka vrati na staze stare slave. Imajući u vidu sva protekla dešavanja koji su naši građani pratili preko medija, Upravni odbor KK Bosna-Royal donio je odluku da prvu utakmicu naprave dane otvorenih vrata za sve građane glavnog grada i istinske ljubitelje košarke.

S obzirom na mnogobrojne medijske napise od kojih su neki bili tačni, a neki ne, odlučili smo se da pozovemo sve građane da dođu i sami se uvjere da KK Bosna nije ugašen. Ovih dana bili smo svjedoci velikog interesa građanstva i prijatelja Bosne koji su u javnim nastupima izrazili zabrinutost za stanje u klubu. Ovom prilikom sve ih pozivamo da zajedno sa nama realiziraju plan i program revitalizacije kluba, saniranja nastalih troškova u proteklom periodu, pružanju podrške našem najtrofejnijem klubu.

Osigurali smo da prva utakmica bude besplatna, a naši navijači, partneri, prijatelji, Bosnaši, najmanje što mogu učiniti jeste doći na utakmicu i pokloniti nam glasove i dlanove da bodrimo igrače koji će izgarati na parketu za svoj klub - saopćeno je iz KK Bosna-Royal.