CRNA HRONIKA

Jednomjesečni pritvor za četiri lica uhapšena u akciji "Maped"

Okružni sud u Istočnom Sarajevu odredio

Srna

31.10.2014

Okružni sud u Istočnom Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor za četiri lica uhapšena u policijskoj akciji "Maped" na području Šekovića i Osmaka, potvrđeno je u ovoj pravosudnoj instituciji.

Pritvor je određen za Borisa Kanjerića, Sinišu Trivkovića, Zarija Kraljevića i Ljubinka Mijića, osumnjičene za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga.
 
Za ova osumnjičena lica pritvor, koji je određen na prijedlog Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, može trajati do 28. novembra.

Pritvor je predložen zbog bojazni da će osumnjičeni uništiti, sakriti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, kao i bojazni da će ponoviti krivično djelo.

Sud je potvrdio da su prije hapšenja osumnjičenih 28. oktobra, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske izvršili pretrese na 10 lokacija na području Šekovića i Osmaka.

Pronađeno je i zaplijenjeno više od 11 kilograma skanka, vaga za precizno mjerenje, kao i više mobilnih telefona i telefonskih kartica, a otkrivene su i stabljike indijske konoplje.

Akciju "Maped" izveli su pripadnici Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Bijeljina, uz angažovanje Jedinice za podršku Bijeljina i Zvornik.

Akcija je izvedena prema naredbi Okružnog suda Istočno Sarajevo, u saradnji i uz koordinaciju okružnih tužilaštava iz Bijeljine i Istočnog Sarajeva.