CRNA HRONIKA

Fuad Zejnilović sporazumno priznao krivicu za nedozvoljeno korištenje autorskih prava

Sporazum proslijeđen Sudu BiH

Redakcija

31.10.2014

Optuženi Fuad Zejnilović, rođen 26. septembra 1948. godine u Bijelom Polju, Republika Crna Gora, državljanin Crne Gore, sporazumno je priznao krivicu za krivično djelo nedozvoljeno korištenje autorskih prava iz člana 243. stava 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

U skladu sa sporazumom, tužilac i odbrana saglasni su da Sud BiH izrekne optuženom novčanu kaznu u iznosu od 5.000 KM, kao i da mu se u smislu člana 243. stav 6. KZ BiH oduzmu predmeti upotrijebljeni za počinjenje krivičnog djela.

Ovim sporazumom optuženi potvrđuje da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužilaštva BiH, te istovremeno potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, te je upoznat da može snositi troškove krivičnog postupka, kao i da je svjestan posljedica u vezi sa eventualnim imovinsko-pravnim zahtjevom oštećenih u ovom predmetu.

Sklapanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje te prava na ulaganje žalbe na krivičnopravnu sankciju koju mu, na osnovu sporazuma, izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.