GLOBUS

Šokantno: Polio kćerkicu vrelom vodom jer je plakala!

Dijete ima teške opekotine

(N. K.)

31.10.2014

Doktori bečke bolnice Donauspital u utorak uvečer primili su dvogodišnju djevojčicu s teškim opekotinama drugog stepena po čitavim leđima. Roditelji, koji su malu Leonu dovezli u bolnicu, najprije su tvrdili da je djevojčičina povreda nesretan slučaj, da bi se kasnije ispostavilo da su opekotine rezultat očevih "vaspitnih metoda“.

Djevojčica je, prema policijskim navodima, opekotine zadobila u utorak prije podne. Dijete je cijelog dana vrištalo od bolova, ali su je roditelji tek u utorak uvečer odvezli u bolnicu. Ljekari su, preventivno, istog trenutka obavijestili policiju i socijalnu službu.

U toku ispitivanja u policijskoj stanici otac Aleksander T. (26) priznao je da već mjesecima koristi nehumane vaspitne metode. Svaki put kada dijete počne da plače, otac bi djevojčicu odnio u kadu i polio je hladnom vodom. Ovoga puta Aleksandru se potkrala greška.

- Slučajno sam odvrnuo vrelu vodu. Nakon dvije-tri sekunde sam primijetio šta sam uradio, pa sam smjesta zavrnuo vodu, pokušao je da se opravda otac.

Ipak, ni doktori, ni policajci ne vjeruju u ovu verziju priče. Prema riječima doktora, dvije-tri sekunde vruće vode na koži ne bi mogle da nanesu ovako ozbiljne opekotine. Policija je protiv oca podnijela prijavu zbog nanošenja teških tjelesnih povreda.