CRNA HRONIKA

Inajetoviću vraćene 42.000 maraka

Nakon što je kaznu izdržao u pritvoru

Am. KOVAČ

31.10.2014

Almer Inajetović, koji je bio uhapšen 23. februara ove godine, a potom i optužen za krivična djela iznuda i nedozvoljeno držanje oružja, potpisao je sporazum s Tužilaštvom Kantona Sarajevo, a koji je Elvira Begović, sutkinja Općinskog suda, prihvatila te je osuđen na osam mjeseci zatvora.

S obzirom na to da je toliko proveo u pritvoru, Inajetović je, kako nam je kazao jedan od njegovih branilaca Omar Mehmedbašić, pušten na slobodu.

Podsjećamo, on se optužnicom teretio da je od 2006. do 23. februara ove godine reketirao C. T. V., vlasnika jednog sarajevskog ugostiteljskog objekta, i to za mjesečni iznos od 800 do 2.800 KM.

Policija je kod Inajetovića pronašla pištolj, a u metalnom sefu pronađeno je 42.000 KM koje su Inajetoviću bile oduzete.

- Moj klijent je osuđen samo za iznudu označenih 1.200 KM na pet mjeseci zatvora, a za nedozvoljeno držanje oružja četiri mjeseca te mu je izrečena jedinstvena kazna od osam mjeseci zatvora. Odbrana je uspjela dokazati da 42.000 KM, koliko je pronađeno u njegovom sefu i oduzeto, potječu iz legalnih tokova, odnosno da je to novac njegove supruge, te će mu biti vraćen - kazao je njegov advokat Omar Mehmedbašić.