LIFESTYLE

Pet stvari koje nikako ne smiješ napraviti nakon prekida

Prve sedmice nakon su uvijek najteže

(J. Be.)

31.10.2014


Vrijeme liječi sve rane, ali ženama koje su upravo ostavljene to ne znači baš mnogo. Prve sedmice nakon prekida su uvijek najteže, a ako si upravo sad u toj fazi (ili poznaješ nekoga ko jeste), nije loše da se podsjetiš na stvari koje će ti samo otežati ovaj period.
 
Nemoj glumiti da si dobro
 
Neke žene već prvi dan nakon prekida hodaju okolo i govore da su sasvim u redu. To je samozavaravanje i odgađanje. Takva će se žena slomiti nakon mjesec dana, i proživljavati prvu sedmicu tek tada. Ako ti se plače - plači, radi šta želiš, samo nemoj samu sebe uvjeravati da si super, jer vjerovatno nisi.
 
Nemoj pokušavati ostati prijateljica s njim
 
Kasnije možeš, ali na početku to jednostavno neće funkcionisati. Naravno da možete ostati u prijateljskim odnosima, ali na početku je to najčešće samo pokušaj da se vratiš u vezu s njim, a on to najvjerovatnije ne želi.
 
Nemoj ga špijunirati
 
Na Facebooku, na mjestima na kojima znaš da će biti - nemoj. To nije dobro ni za tebe, ni za njega. Umjesto da se baviš njime, bavi se sobom.
 
Nemoj spavati s njim
 
Možda će ti se to činiti kao logičan izbor, ali nemoj spavati s bivšim nakon prekida. On to najvjerovatnije radi samo zbog seksa, ti ćeš to najvjerojatnije raditi s ciljem da se pomirite, i niko neće biti sretan.
 
Nemoj se tetovirati
 
Ni ošišati. To možeš malo kasnije, kada ćeš biti sigurna da tetovaža ili drastično promijenjena frizura nemaju veze s prekidom. Tetovaža ili nova frizura ga neće vratiti, niti će napraviti da se osjećaš bolje.