BIH

Ministar Halimović negira da je presadio kosu, kaže da nosi skupu periku!?

Tragom informacije da je operaciju platio 19.000 eura

A. Du. - M. D.

31.10.2014

Udruženje građana "Za bolji Sanski Most" raspolaže informacijama da je aktuelni federalni ministar obrta, razvoja i poduzetništva i potpredsjednik SDA Sanjin Halimović nedavno bio podvrgnut skupom estetskom zahvatu u Švedskoj, gdje mu je na klinici za plastičnu, estetsku i rekonstruktivnu hirurgiju presađena kosa.

Predsjednik ovog udruženja Ermin Karić u izjavi za naš list ustvrdio je da je Halimović za ovaj zahvat izdvojio čak 19.000 eura.

Sarkazam ministra

U namjeri da provjerimo ove navode iz prve ruke, kontaktirali smo federalnog ministra, koji uistinu, prema posljednjim fotografijama, ima nešto "raskošniju" frizuru. No, Halimović nije htio potvrditi takve informacije, već je, možda i sarkastično, rekao da nosi periku!?

Ministar Halimović odranije je bio zapažen u javnosti, između ostalog i po tome što je svom 12-godišnjem sinu izdao građevinsku dozvolu.

- Vjerovatno ti ljudi koji su vam to rekli znaju koja je klinika u pitanju, pa mogu dati takvu informaciju. Odlično, tako i napišite - bila je njegova prva reakcija na naš upit.

Upitan može li potvrditi da je tretman koštao 19.000 eura, odgovorio je:

- Ma, jeftino je to! Pa ne bi valjda potpredsjednik SDA išao na tako jeftinu operaciju.

U nastavku razgovora Halimović je kazao:

- Ma, to su gluposti, eto to je moj odgovor.

Nova frizura

No, na našu konstataciju da je evidentno, kada se uporede novije sa starijim fotografijama, da je njegova kosa dosta bujnija nego što je bila, Halimović je rekao da se radi o perici!

- To je dobra i skupa perika! Hvala vam na interesovanju - rekao je Halimović.