BIH

Dodik: Legitimitet Radončića se treba cijeniti i poštovati

Lider SNSD-a za BHRT1

Redakcija

31.10.2014

Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je sinoć u intervjuu za BHRT da smatra kako predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić „ne bi bio višak“ u formiranju buduće vlasti u BiH.  

- Gospodin Radončić je nesumnjivo imao jednu uspješnu izbornu kampanju, to ne treba smetnuti s uma. Partija koja je skoro formirana bilježi rast. Kako koji izbori, SBB dobiva povećan legitimitet i sa gospodinom Radončićem prilikom učešća u vlasti na državnoj razini nismo bili nezadovoljni. Radončić ima potpuni politički legitimitet dobijen na ovim izborima, i to treba cijeniti i poštovati. Kako će se stvari kasnije posložiti, da li će Radončić biti dio te strukture ili ne, u svakom slučaju treba sačekati. Što se mene tiče, apsolutno ne mislim da bi bio višak u svemu tome. Gospodin Radončić bi mogao da doprinose jednoj dobroj dinamici, uspjehu rada organa gdje se nalaze njegovi predstavnici – kazao je Dodik.

On je potvrdio da će ona grupacija koja „bude ušla u zajedništvo sa nama“ u Predstavničkom domu Parlamenta BiH iz bošnjačkog naroda dati Bošnjaka za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

- Ako je to SDA, onda će oni dati, ako je to Radončić, onda će on odrediti sve – rekao je Dodik.