OSTALI SPORTOVI

Cilj je ostvaren, osvojen je veliki bod!

U Tuzlu se iz Minska vratila rukometna reprezentacija BiH

E. M.

30.10.2014

Veoma raspoložena, unatoč problemima sa određenim povredama, bila je naša rukometna ekspedicija nakon povratka iz dalekog Minska.

Puna četiri sata trajao je let na relaciji Minsk - Tuzla, a prvi među novinare koji su ih dočekali izašao je selektor Dragan Marković. Tako i dolikuje jednoj uspješnoj reprezentaciji, koja nas nije iznevjerila. Rukometni Zmajavi ostvarili su pozitivan rezultat sa snažnom Bjelorusijom u gostima. Osvojen je bod, koji bi u konačnici mogao i prevagnuti na našu stranu, s obzirom da se revanš naredne godine igra u BiH. Selektor Marković dobro je spremio naše momke, koji su izgarali, ali i bili bliže pobjedi.

- Pa ja sam imao cilj da u ove dvije utakmice uzmemo bod i rekao sam prije, ako uzemo bod Bjelorusima u gostima, on je "k'o kuća". Bogu hvala, u tome smo uspjeli, jer smo bili skoro čitavu utakmicu bolji od svog protivnika. Imali smo u nekoliko puta i veliku prednost. Nećemo sada nikoga kritikovati, niti optuživati. Analizirat ćemo utakmicu, ali ponavljam, nama je najvažnije da smo osvojili bod. Mislim da nam je ovo veliki korak ka odlasku na Evropsko prvesnstvo u Poljskoj 2016. godine, kazao je Marković.

Sada, kada je Bjelorusija na neki način arhivirana, kuju se planovi za selekciju Danske. O njima ne treba previše trošiti riječi, s obzirom da su svjetska i evropska velesila. U punom Mejdanu, neće nedostajati podrške, iako su Danci veliki favoriti. Marković je svjestan jačine protivnika, pa kaže:

- Čeka nas zaista teška utakmica. Drago mi je da ćemo igrati u Mejdanu i Tuzli, za koje me vežu posebno emotivne uspomene. Radujem se tom susretu, kao i moji igrači. Na žalost, imamo probelma sa povredom Karačića. To vam je isto kao da vam izvade zdrav zub. Danci su favoriti, tu nema dileme, jer se radi o jednoj od najboljih reprezentacija svijeta. Nama ništa drugo ne preostaje nego da izginemo na terenu i da pokušamo napraviti možda i neko od iznenađenja, istakao je Marković.

Nakon dolaska u BiH, naši rukometaši su odsjeli u hotelu "Senad od Bosne", na jezeru Modrac, nedaleko od Lukavca. Danci stižu u subotu, a naši igrači će večeras odraditi lagani trening u Mejdanu.