NOGOMET

Maradona danas slavi 54. rođendan

Najbolji argentinski nogometaš svih vremena

(Mi.K.)

30.10.2014

Najbolji argentinski nogometaš svih vremena Diego Armando Maradona rođen je 30. oktobra 1960. godine idanas slavi 54. rođendan.

Tim povodom portal Goal.com izdvojio je neke od njegovih najboljih izjava tokom burne igračke karijere, ali i kasnijeg života koji je pun kontroverzi.

O "Božjoj ruci": "Shilton, otkrit ću ti jednu tajnu, zabio sam rukom."

Na Svjetskom prvenstvu u SAD-u suspendiran je zbog dopinga. "Ne bih htio dramatizirati, ali vjerujem da su mi ovom odlukom "odrezali noge"."

O debati tko je najbolji igrač svih vremena, Pele ili on: "Nikad neće postojati rasprava o tome, svi znaju da sam ja najbolji. Pele, mjesto ti je u muzeju."

Nakon što je 2001. zaključio karijeru: "Napravio sam puno pogrešaka i platio. Lopta mi neće nedostajati"

O svom političkom opredjeljenju: "Vjerujem u predsjednika Venezuele Huga Chaveza, ja sam "chavist". Sve što Fidel Castro radi, sve što Chavez radi za mene je najbolje."

O svojim neistomišljenicima: "Svi koji mi ne vjeruju, mogu mi po...... Oprostite, dame, na izrazu. Ja sam crni ili bijeli, nikad neću biti siv u životu. Zahvalan sam svojim navijačima, svim Argentincima. Ostali, možete ni nastaviti p....."

O igri na Svjetskom prvenstvu 1998. "Svi igrači danas imaju četvrtaste noge, izgledaju kao Robocopi. Treba im više podmazivača nego masaže. Ne vjerujem da turnir može biti lošiji."

Po povratku u Bocu Juniors, Diego Maradona dio kose obojao je u plavo. "Postao sam plavuša, dobro mi ide uz kratku kosu."

O svojoj službenoj i neslužbenoj djeci: "Moja jedina djeca su Dalma i Giannina. Ostalo je produkt mog novca i mojih pogrešaka."

Veliku galeriju sa 54 fotografije za 54 godine velikog Argentinca možete pronaći ovdje.