NOGOMET

Šta se dešavalo na turniru u Belgiji

Avaz Sport

30.10.2014

U novom broju Avazovog Sporta, između ostalog pročitajte, šta se dešavalo na kvalifikacijskom turniru kadeta u Belgiji gdje su izabranici Sakiba Malkočevića izborili plasman u elitni krug, gdje će se na proljeće boriti za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Tokom turnira u Belgiji, skauti i menadžeri najvećih klubova upisali su imena naših mladića, a Sport donosi informaciju o zanimanju slavnog Juventusa za Zinedina Mustedanagića.

Zanimljiv je prilog o kampu najvećih talenata iz cijelog svijeta koji će biti testirani u kampu Zmajeva u Zenici tokom vikenda. Osim igrača iz Evrope, zanimljivo da je u kamp iz Australije stigao talentirani omladinac Amir Ajan.

U novom broju Sportu Amer Halep odgovara Elvedinu Begiću, predsjedniku NSBiH. U Travniku su izabrani v.d Ivan Frljić i Naim Softić koji će mijenjati suspendirane Amera Halepa i Antu Bilješka.

Predstavili smo i dvije fudbalske škole, Valter i Bambinose. „Valterovci“ su bili u posjeti Šturmu, a pročitajte ko sve trenira djecu u Bambinosima. U novom broju Sporta najavljujemo dolazak nove nade, Džana Jahića, sina bh. reprezentativca Sanela Jahića.

Danijel Miličević: Želim dres BiH

milicevic953

Danijel Miličević naprosto briljira u belgijskom Gentu. Sport je još proljetos pisao o njemu,  lani je bio treći asistent belgijske lige, a razlog zašto možda nije završio i kao prvi je povreda u zadnjem dijelu sezone.

Ove sezone Miličević igra kao u transu. U deset kola postigao je pet golova i asistirao četiri puta. Zahvaljujući njegovim dobrim igrama Gent se nalazi na drugom mjestu belgijske Jupiler League. Podjednako dobro igra i kao ofanzivni vezni, i kao krilni igrač.

Miličević je porijeklom iz Ugljevika, ima 28 godina i igrao je za mladu reprezentaciju Švicarske u generaciji sa Rakitićem, Kuzmanovićem, Fernandesom...

Nakon kontinuirano dobrih igara, sve češće se njegovo ime spominje u vezi potencijalnog nastupa za BiH.

Ako dođe poziv moj odgovor će biti pozitivan. Stojim iza svojih riječi! Samo da me zdravlje posluži, to je najbitnije. Želje su nam obostrane. Hvala Vama što pratite moje igre! – rekao je Miličević.

Kompletan intervju čitajte u novom broju Sporta.

Horić pocrvenio, Đurić igrao protiv Pjanića

horic953

Sport prati formu potencijalnih reprezentativaca BiH:

Milan ĐURIĆ: U utakmici između Rome i Cesene,mogli smo gledati dva naša internacionalca. U ekipi Rome od prve minute je igrao Miralem Pjanić,dok je u Ceseni startao bivši mladi reprezentativac Milan Đurić. Roma je slavila rezultatom 2:0. Milan se borio sa odbranom Rome, ali se nije uspio upisati u listu strijelaca. Iz dosadašnjih kola se dalo primjetiti da ga trener više forsira protiv jačih ekipa i stavlja u početni sastav, prošlo kolo protiv Intera, ovo protiv Rome, a sve kako bi Đurić svojim presingom vršio pritisak na zadnju liniju protivničkih ekipa i usporio na samom startu protivničku igru. Milan je igrao do 63. minute, a imao je 2 šuta na gol Rome, napravio 2 prekršaja u napadu, imao 26 ukupnih dodavanja ili 58 posto.

Haris HANDŽIĆ: Odigrao cijelu utakmicu za ekipu Ufe. Nažalost, nije se upisao u listu strijelaca. Igrao je na poziciji klasičnog napadača,u formaciji 4-2-3-1. Već odavno se ustalio u početni sastav i ima povjerenje trenera svog tima u nimalo laganoj ruskoj ligi.

Srđan GRAHOVAC: U okviru austrijskog nogometnog Kupa,ekipa Rapida je na svom terenu igrala protiv Sturma.  Rapid je slavilo minimalnim rezultatom 1:0 i prošao u naredno kolo takmičenja.Srđan Grahovac je priliku za igru dobio u 65.minuti susreta, kada ulazi umjesto strijelca jedinog gola na susretu protiv Schwaba.

Dino ARSLANAGIĆ: U meču između Cercle Brugga i Standarda, Dino je odigrao cijeli susret na poziciji stopera.Ekipa Standarda je slavila na gostujućem terenu rezultatom 1:0.

Nermin ZOLOTIĆ: Nije dobio priliku za igru. Cijeli susret je odgledao sa klupe za rezervne igrače. Ekipa Genta je slavila rezultatom 4:1 protiv Waasland Beverena.

Danijel MILIČEVIĆ: U prvom timu  Genta je bio potencijalni reprezentativac Miličević, koji je igrao do 70. minute, kada je zamijenjen. Miličević je bio i strijelac prvog gola za svoju ekipu, ali i asistent kod trećeg gola.

Kenan HORIĆ: U okviru slovenskog Kupa ekipa Domžala je u gostima igrala protiv Olimpije. Slavila je trenutno vodeća ekipa Domžala 3:1. U ekipi Domžala od prve minute je igrao Kenan Horić, na poziciji stopera. Međutim igru je morao napustiti prije kraja utakmice. U 76. minuti susreta Kenan je zaradio crveni karton. Ekipa Domžala je prošla dalje ukupnim rezultatom 3:2 iz dvije utakmice.

Anton MAGLICA je bio dvostruki strijelac za Hajduk u okviru hrvatskog nogometnog kupa. Protivničku mrežu je pogađao u 38. i 73.minuti susreta. Odigrao je cijeli susret za ekipu Hajduka. Igrao je na poziciji napadača.

Ermin ZEC: Rijeka je sa velikom lakoćom savladala ekipu GOŠK -a, krajnji rezultat je glasio 3:0 i plasirala se u četvrfinale Kupa. U ekipi Rijeke u prvih jedanaest su nastupili povremeni reprezentativci BiH,Ermin Zec i Zoran Kvržić. Nisu se upisali u strijelce, ali su imali svoje prilike. Kvržić je bio asistent kod prvog gola Rijeke.

Enis NADAREVIĆ: Odigrao cijeli susret za Trapani na poziciji lijevog krila. Njegova ekipa je na gostovanju poražena od Bologne rezultatom 2:1. Enis je zaradio žuti karton u 28. minuti susreta. Bologna trenutno dijeli prvo mjesto Seriji B sa ekipom Caprija, dok ekipa Trapanija dijeli 4. mjesto Serije B sa 3 boda manje.