NOGOMET

Albanci nezadovoljni odlukom UEFA-e: "Ubijemo li Srbijance, idemo li na EP 2016?"

Transparent razvili navijači Škendije

N. K.

30.10.2014

Navijači Škendije iz Tetova "Balisti" istakli su transparent na račun odluke UEFA-e na meču 13. kola Prve lige Makedonije protiv Metalurga iz Skoplja.

Naime, "Balisti" su tokom utakmice razvili transparent na kojem je pisalo:

"Dragi Platinoviću, prebili su nam igrače i pobijedili 3:0! Ubijemo ih na revanšu i dobijemo mjesto na EP 2016?", pisalo je na transparentu.

Navijači Škendija su Albanci iz Makedonije, a već nekoliko puta su tokom prethodnih dana slali uvredljive poruke na račun UEFA i Srbije na društvenim mrežama, ali i na utakmicama na kojima igra ovaj tim iz Tetova.

Albanski navijači ne mire se s odlukom UEFA-e kojom je prekinut meč kvalifikacija za EP 2016. između Srbije i Albanije registrovan službenim rezultatom 3:0 u korist reprezentacije Srbije. Utakmica je registrovana 3:0 za naše komšije, ali su timu Srbije odmah oduzeta tri boda zbog loše organizacije susreta. Srbija će, također, morati da igra dva meča kao domaćin bez publike, a oba nacionalna saveza kažnjena su s po 100.000 eura. Oba Saveza najavili su žalbu na odluku UEFA-e.

Podsjetimo, utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je 14. oktobra na stadionu Partizana u 41. minutu pošto je došlo do incidenata nakon što se iznad terena pojavio dron sa zastavom tzv. "velike Albanije".