BIH

Glavni tužilac Goran Salihović se sastao sa šefom Misije OSCE-a u BiH Jonathanom Mooreom

Tužilaštvo BiH

Redakcija

30.10.2014

Glavni tužilac Tužilaštva BiH, Goran Salihović, sastao se i razgovarao sa šefom misije OSCE-a u BiH, ambasadorom Jonathanom Mooreom, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Glavni tužilac upoznao je šefa misije sa aktivnostima koje Tužilaštvo BiH provodi i realizira u borbi protiv organiziranog kriminala, korupcije i terorizma, kao i rezultatima koji su postignuti u podizanju optužnica u predmetima ratnih zločina, te istakao da su rezultati u pogledu optužnica za ratne zločine, u ovoj godini najbolji u historiji Tužilaštva BiH.

Glavni tužilac upoznao je ambasadora Moorea sa aktivnostima i naporima koje Tužilaštvo BiH vodi u jačanju i razvijanju saradnje tužilaštava u regiji, kada je riječ o borbi protiv organiziranog prekograničnog kriminala, te predmetima u kojima su kaznena djela vršena na području više država.

Ambasador Moore, istakao je da je misija OSCE-a, istinski partner institucijama Bosne i Hercegovine u procesu uspostave vladavine prava, te da Tužilaštvo BiH ima podršku misije u nastavku aktivnosti u borbi protiv organiziranog kriminala, korupcije i terorizma, kao vrlo važnog segmenta u predstojećem procesu približavanja Bosne i Hercegovine europskim integracijama.