BIH

Ponovno brojanje glasačkih listića sa pet biračkih mjesta

U Glavnom centru za brojanje u Sarajevu

Autor:Fena

30.10.2014

Ponovno brojanje glasačkih listića za dva biračka mjesta u osnovnoj izbornoj jedinici Novi Grad i za po jedno u osnovnim izbornim jedinicama Bužim, Šekovići i Orašje počelo je danas u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu. 

Navedenom brojanju glasačkih listića prisustvuju akreditirani posmatrači političkih subjekata za biračka mjesta s kojih se vrši brojanje i to onih političkih subjekata koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koje se vrši brojanje kao i akreditirani posmatrači za Glavni centar za brojanje, ali i kandidati koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši ponovno brojanje. 

- Za sada smatram da zaista regularno i apsolutno po svim zakonskim okvirima protiče ponovno brojanje glasačkih listića. Nadam se da će tako i ostati, iako je Centralna izborna komisija (CIK) BiH kazala da je ovo posljednji put da se vrši ponovno brojanje za pet biračkih mjesta. Tako da očekujemo da će nakon ovog brojanja biti objavljeni finalni rezultati ovogodišnjih općih izbora - rekao je za Agenciju FENA Darko Marić, posmatrač uime Koalicije „Pod lupom“. 

Nalog je uslijedio nakon razmatranja zahtjeva za ponovno brojanje.