SARAJEVO

Doniran mobilni koš mladima i djeci s poteškoćama u razvoju

Od strane KK "Igman" i Nevladine organizacije altruista "Svjetlo"

Autor:Fena

30.10.2014

Košarkaški klub Igman i Nevladina organizacija altruista "Svjetlo" donirali su danas mobilni koš mladima i djeci s poteškoćama u razvoju, učenicima Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje i Centra "Vladimir Nazor".

Donacija je uručena u sportskoj sali Centra "Vladimir Nazor", u prisustvu učenika i članova NVO altruista "Svjetlo".

- NVO altruista "Svjetlo" i K.K. Igman povezali su društveno odgovoran pristup, te su već zajednički organizirali manifestaciju koja je imala za cilj promociju uključenja u sport osoba s umanjenim sposobnostima. Time je na ulazu u Veliku aleju 27 . jula zajednički organiziran košarkaški turnir "Daj koš na jedan koš" koji je taj dan okupio oko 60 košarkaša iz zavoda: Nahorevo, Pazarić, Bakovići, Drin, Udruženja "Nada"- Rudo i NVO altruista "Svjetlo" - kazao je Agenciji Fena izvršni direktor NVO altruista "Svjetlo" Haris Čaušević.

Naglasio je kako je "kao plod saradnje i promocija uključenja osoba s umanjenim sposobnostima u košarku i nabavka mobilnog koša koji je doniran školama koje okupljaju oko 200 mladih i djece s poteškoćama u razvoju".

Mobilni koš će, po Čauševićevim riječima, omogućiti učenicima da koriste vanjsko igralište koje je u sklopu škole što će omogućiti i mladima i djeci bez poteškoća u razvoju i bavljenje košarkom i susret sa svojim vršnjacima.