CRNA HRONIKA

Banja Luka: Osmogodišnjakinja žrtva pedofila?!

Policija i Tužilaštvo ispituju slučaj mogućeg seksualnog zlostavljanja djevojčice

Ml. D.

30.10.2014

Banjalučka policija i Okružno tužilaštvo ispituju slučaj djevojčice kojoj su ljekari prije nekoliko dana utvrdili da nema himen a ima vaginalnu infekciju.

- Postoji sumnja da se radi o seksualnom zlostavljanju ali još uvijek se utvrđuju sve činjenice i okolnosti pod kojima se ovo dogodilo. Za sada nema osumnjičenih ili osoba koje su lišene slobode, rečeno je "Dnevnom avazu" u Tužilaštvu.

U banjalučkom Centru javne bezbjednosti nisu mogli da komentarišu slučaj ali se nezvanično saznaje da je djevojčica iz Banje Luke i da potiče iz problematične porodice. Navodno je otac djevojčice u policiju došao u alkoholiziranom stanju. On i majka djevojčice su tokom razgovora u policiji bili rezervisani i nisu emotivno reagirali na slučaj svog djeteta.

- Još ne znamo šta je tačno u pitanju i niko neće biti osumnjičen dok se ne budu prikupili dokazi. Za sada se na slučaju intenzivno radi. Ne možemo osumnjičiti nekog za seksualno zlostavljanje djevojčice ako nema dokaza koji će počinioca povezati sa djelom - rekao je "Avazu" izvor iz banjalučkih pravosudnih institucija.