CRNA HRONIKA

Petar Rokvić (74), iz Glamoča, teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći u Banjoj Luci

Pješaka udario fiat

Autor:Ml. D.

30.10.2014

Pješak Petar Rokvić (74), iz Glamoča, teško je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se u srijedu popodne dogodila na Zapadnom tranzitu u Banjoj Luci te je prevezen u bolnicu gdje je zadržan na liječenju.

Kako se nezvanično saznaje, Rokvić je štićenik Gerijatrijskog centra u Banjoj Luci i, oko 17 časova, krenuo je da pređe tranzit mimo pješačkog prelaza iako u blizini ima i pasarela. Na njega je automobilom Fiat, koji se kretao iz pravca naselja Rosulje prema centru grada, naletio Mile Dragosavljević.

- Čuo sam škripu kočnica i tup udar pa sam izašao da vidim šta se dogodilo. Stariji čovjek je ležao na cesti i bilo je nekih ljudi oko njega. Znam da je pomjerao ruku dok su mu ukazivali pomoć, rekao je Dnevnom avazu jedan svjedok nesreće.

On je dodao da je vozač automobila dugo kočio ali ipak nije uspio da izbjegne udar u pješaka. Od siline udara, Rokvić je odbačen desetak metara, a njegove cipele su ostale na kolovozu.

- Hitna pomoć je stigla rekordno brzo, kao da su već bili u blizini. Pješaku su u njihovom vozilu desetak minuta ukazivali pomoć pa ga tek onda odvezli, rekao je ovaj svjedok.
Kaže da je i vozač automobila bio u šoku te da je na vozilu od udara polupano prednje vjetrobransko staklo.