NOGOMET

Sarajevo pod većim pritiskom, Željo u blagoj bodovnoj prednosti

Pred 104. vječiti derbi

Fena

30.10.2014

Ostalo je samo nekoliko dana do 104. vječitog derbija između gradskih rivala Sarajeva i Željezničara, koji će biti odigran u okviru 13. kola nogometne Premijer lige BiH.

Ljubitelji nogometa u Sarajevu nadaju se da će derbi ovog puta opravdati epitet najbolje nogometne utakmice u BiH, te da će ovoga puta biti više golova za razliku od nekoliko prethodnih mečeva "ljutih rivala" koji su završeni remijem s malim brojem postignutih golova.

Bivši nogometaš Željezničara i reprezentativac BiH Dželaludin Muharemović vjeruje da bi 104. derbi mogao ispuniti očekivanja iz više razloga.

- Sarajevo je odličan tim koji još uvijek pokušava ispuniti očekivanja svojih navijača. Konačno su se posložili, nižu odlične rezultate i sigurno će pokušati pobjedom u derbiju afirmisati snagu koju ta ekipa posjeduje. Ipak, mislim da je Sarajevo upravo iz tih razloga pod većim pritiskom od nogometaša Željezničara, koji u taj susret sigurno mogu ući opušteniji - izjavio je Muharemović.

Vjeruje da je na mladoj i ekipi Željezničara manji pritisak zbog odlične pozicije na tabeli što ispunjava klupske ambicije u ovoj sezoni.

- U svakom slučaju mislim da možemo očekivati odličnu utakmicu, koju bi mogao odlučiti pojedinac ili situacija na terenu. Derbi je uvijek vrijedan pažnje i sigurno da će motivacija u oba tima biti na najvišem nivou - zaključio je Muharemović.

Nekadašnji prvotimac i trener Sarajeva Dženan Uščuplić se nada velikom broju golova i utakmici koja će zadovoljiti očekivanja navijača.

- Željo je u blagoj bodovnoj prednosti i igra na svom terenu, ali smatram da će utakmica biti izjednačena. Sarajevo u ovom trenutku ima kvalitetniji tim, što ipak ne mora ništa da znači u ovakvim utakmicama. Na ovakvim mečevima uvijek ima naboja, tako da će u prednosti biti onaj tim koji u susret uđe mirnije glave - naglasio je Uščuplić.

Vječiti derbi između Željezničara i Sarajeva će biti odigran u nedjelju, 2. novembra na stadionu ''Grbavica'' s početkom u 13.30 sati.