NOGOMET

Duško Stajić i Leonid Ćorić : Borac nam duguje novac, spremni smo na dogovor

Bivši igrači banjalučke ekipe

S. KOTARAŠ

30.10.2014

Na adresu banjalučkog Borca stigle su opomene pred tužbu zbog duga prema bivšim prvotimcima Dušku Stajiću u iznosu od 13.500 KM, Leonidu Ćoriću 9.750 KM, Bojanu Markoviću 8.700 KM, Draganu Đorđiću i Ognjenu Raduloviću od po 4.500 KM, te modričkom hotelu „Majna“' 2.500 KM.

- Odgovorno tvrdim da Borac nije zbog mene ostao bez Evrope, već da su razlozi sasvim druge prirode. Također, nikada nisam potpisao nikakav dogovor o reprogramu. Meni su Banjalučani dugovali mnogo više nego tih 13.500 KM, ali mi je dio isplaćen - kazao je Stajić.

32.750 maraka isplatio Borac Leonidu Ćoriću

On je dodao da je sada ostao iznos oko kojeg se s klubom spori već dvije godine.

- Do sada me niko nije zvao da se dogovorimo, iako sam spreman na ljudski dogovor, pa sam sve prepustio svom advokatu - tvrdi Duško Stajić, sada prvotimac Mladosti iz Velike Obarske.

Nekada nezamjenjivi štoper Leonid Ćorić kaže da ima svu dokumentaciju iz koje se jasno vidi da mu Borac duguje još 9.750 KM.

- Nije istina da mi je isplaćen iznos duga od 42.500, već samo 32.750 maraka. Ja imam sve potvrde i priznanice o izvršenim uplatama, kao i ugovor o načinu isplate tog duga, koji je potpisao tadašnji predsjednik Srđan Šuput, tako da sam u pravu - ističe Ćorić.