NOGOMET

Bojan Puzigaća: Željezničar je favorit!

Nogometaš Sarajeva, uoči nedjeljnog derbija

Autor:A. M.

30.10.2014

- Ne zanimaju me igrači Željezničara, niti njihove mane i prednosti. Gledam samo sebe i saigrače. Ako odigramo kako znamo i umijemo, nećemo izgubiti na Grbavici.

Tim riječima počeo je razgovor za "Avaz" nogometaš bordo kluba Bojan Puzigaća kada smo ga upitali da prokomentira 104. vječiti derbi Željezničara i Sarajeva, koji se igra u nedjelju u 13.30 sati.

Bek Sarajeva ulogu favorita prepustio je gradskom rivalu.

- Željezničar je favorit, bolje su plasirani od nas na tabeli, imaju solidan kolektiv i igraju na domaćem terenu. Sigurno je da će im njihovi navijači biti vjetar u leđa. Međutim, mi se nećemo predavati. Nadam se da ćemo ponoviti igru kao u prethodnim utakmicama i da ćemo ostati neporaženi - kazao je Puzigaća.

Nedjeljni meč izuzetno je važan za obje ekipe. Puzigaća smatra da će biti prekretnica za njegov tim.

- Meč protiv Željezničara bit će prekretnica za naš klub. Značit će nam mnogo na psihološkom planu i zato je veoma važno ostvariti pozitivan rezultat. Prihvatio bih neriješen rezultat prije utakmice i bio bi uspjeh odigrati bez pobjednika u duelu sa Željezničarom - zaključio je Puzigaća.

Okić poklanja pobjedu navijačima

Ševko Okić slaže se sa saigračem. I on očekuje izuzetno tešku utakmicu na Grbavici.

- Nakon prvih evropskih utakmica u dresu Sarajeva, na red je došao i prvi sarajevski derbi. Dobro sam upoznao klub, grad i naše navijače u posljednjim sedmicama i svjestan sam značenja ove utakmice. Osjećam se dijelom bordo porodice i bio bih presretan kada bismo našim navijačima poklonili pobjedu u nedjelju. Bit će teško, očekuje nas teška utakmica na zahtjevnom terenu, ali ćemo dati sve od sebe - kazao je Okić.