BIH

Hadžihafizbegović: Ne znam ništa o krivičnoj prijavi

Bh. glumac o istrazi koja se vodi nakon teške nesreće

M. Ču.

30.10.2014

Policijska uprava sisačko-moslavačka podnijela je jučer Općinskom državnom odvjetništvu u Kutini kompletiranu krivičnu prijavu protiv glumca Emira Hadžihafizbegovića zbog izazivanja saobraćajne nesreće, objavio je Jutarnji.hr.

- U Zagrebu sam na liječenju. Ne znam ništa o toj prijavi. Ništa do mene nije stiglo, niti me ko obavijestio o tome - kratko je prokomentirao Hadžihafizbegović.

U nesreći koja se dogodila 12. oktobra u 20 sati na autoputu kod Novske, u mjestu Bročice, on je svojom Škodom Superb udario Ankicu Kuduz (63) iz Zagreba, majku poznate hrvatske manekenke Lane, koja je te kobne noći, također, stajala uz zaustavljeni automobil dok je njihov vozač mijenjao gumu.

Lana se uspjela spasiti kada je Emirov automobil naletio na njih, a Ankica je, nažalost, podlegla u bolnici u Novoj Gradišci.

Na tom mjestu, dvadesetak minuta prije nesreće, još nepoznat vozač porušio je više svjetlećih znakova, zbog čega je cesta bila potpuno neprilagođena za vožnju. Protiv nepoznatog vozača policija je podnijela prekršajnu prijavu zbog bijega s mjesta nesreće.

Susret s porodicom preminule Ankice Kuduz

Doajen bh. glumišta Emir Hadžihafizbegović nakon nesreće se već danima nalazi na liječenju. Najprije mu je operirana ruka u Novoj Gradišci, a u Slavonskom Brodu ljekari su mu stavili fiksator, jer je zadobio napuknuće lumbalnog pršljena. Potom je liječenje nastavio u Zagrebu. Još je u lošem stanju, a kako nam je kazao, najviše ga boli činjenica da je žena poginula u nesreći u kojoj je i on bio žrtva. Narednih dana susrest će se s porodicom preminule Ankice Kuduz.