NOGOMET

Juve ubilježio prvi poraz, rutinska pobjeda Rome, Pjanić odigrao cijeli susret

Deveto kolo italijanske Serije A

Al. Ti.

29.10.2014

Aktuleni prvak Italije Juventus je u 9. kolu Serije A doživio prvi poraz ove sezone, a kobna im je bila ekipa Genoe, koja je golom u 94. minuti došla do velike pobjede protiv Stare dame.

Strijelac jedinog gola za Genou je bio Antonini.

Roma je rutinski savladala ekipu Cesene rezultatom 2:0 i tako došli do sedme pobjede u sezoni. Strijelci za Vučicu su bili Destro u 8. minuti i De Rossi 80. minuti susreta.

Miralem Pjanić je u Romi odigrao cijeli susret, dok je Milan Đurić, naš internacionalac za ekipu Cesene odigrao 65 minuta.

Milan je na gostovanju u Cagliariju odigrao samo 1:1. Povela je ekipa Cagliarija golom Ibarba, a lijep gol za  Milan je postigao Bonaventura, što je bio i konačan rezultat ove utakmice.

Dramatično je bilo u Bergamu, gdje su igrali domaća Atalanta i Napoli. Denis je doveo Atalantu u vodstvo, a Higuain je donio izjednačenje u finišu susreta. Napadač iz Argentine je mogao postati i junak, ali je u sudijskoj nadoknadi i propustio realizirati jedanaesterac, te je tako ostalo 1:1.

Inter je teškom mukom duboko u sudijskoj nadoknadi savladao čvrstu ekipu Sampdorije, a strijelac jedinog gola je bio Icardi koji je pogodio sa bijele tačke.

Nakon ovog kola Juventus i Roma imaju dijele prvo mjesto.