KOŠARKA

Mogu li se Tuzlaci protiv Širokog iskupiti za poraz od Mladosti?

OKK Sloboda dočekuje goste iz Hercegovine

E. M.

29.10.2014

Košarkaši OKK Slobode u petak će pred svojom publikom, ali u maloj dvorani Mejdan, debitovati u novoj takmičarskoj sezoni.

Tuzlaci su u 1. kolu poraženi u Mrkonjić Gradu od Mladosti, a sada će u drugom kolu imati priliku da se iskupe. Protivnik nije nimalo naivan, iako podmlađen, sastav Širokog zaslužuje poseban respekt, jer je kao nekadašnji prvak igrao konstatno i u Regionalnoj ligi. Zato su se u Slobodi maksimalno posvetili i pripremaju se za ovaj ogled, koji je važan za obije ekipe.

- Znamo da je Široki bio redovni učesnik ABA lige i da posebnu pažnju posvećuje radu sa mladim košarkašima. Međutim, uz podršku navijača i našu borbenu i požrtvovanu igru imamo šanse i nadamo se pobjedi - rekao je Damir Mulaomerović, trener Tuzlaka.

Stručni štab Slobode u minulom periodu imao je problema sa povrijeđenim igračima, ali bez obzira na to, očekuje se da igrači pruže svoj maksimum.

U Tuzli se s nestrpljenjem čeka početak nove košarkaške sezone, a ne treba zaboraviti kako je lani dvorana Mejdan bila ubjedljivo najposjećenija kada su u pitanju utakmice elitnog ranga naše košarke.  Po prvi put u nekoliko posljednjih godina, ekipa će svoju prvenstvenu obavezu odraditi u petak, jer se velika dvorana priprema za rukometni meč, BiH - Danska.