BIH

Protiv bh. glumca nema krivične prijave, istraga nije pokrenuta

Nakon stravične saobraćajne nesreće kod Okučana

Autor:M. Ču. - Ad. A.

28.10.2014

Protiv doajena bh. glumišta Emira Hadžihafizbegovića, koji je 12. oktobra učestvovao u stravičnom udesu na dionici autoputa od Okučana prema Zagrebu, u kojem je smrtno stradala 63-godišnja Ankica Kuduz, nije podnesena krivična prijava, potvrđeno nam je u Državnom odvjetništvu u Kutini, koje postupa u ovom slučaju.

- Ovom Državnom odvjetništvu nije dostavljena kaznena prijava protiv Emira Hadžihafizbegovića zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je poginula Ankica Kuduz. Pronalazak vozila čiji je vozač srušio svjetlosnu signalizaciju na autocesti je u nadležnosti policije i nemamo informaciju je li ono pronađeno. Istragu nismo naredili s obzirom na to da nam nije dostavljena kaznena prijava. Ni rezultati vještačenja još nam nisu dostavljeni - pojasnila nam je Marija Rukavina, općinska državna odvjetnica u Kutini.

Razgovarali smo jučer s popularnim bh. glumcem, koji nam je kazao da prolazi kroz najteže razdoblje života.

- Koristim priliku da ovim putem zahvalim svima koji su mi SMS-om, e-mailom ili direktnim dolaskom dali podršku. Nakon operacije ruke u Novoj Gradišci, jedno vrijeme proveo sam u Slavonskom Brodu i želim zahvaliti osoblju obje bolnice.

Nakon Slavonskog Broda došao sam u Zagreb. Namjerno se nisam htio nakon izlaska iz bolnice odmah vraćati u BiH, s obzirom na to da bih se želio susresti s porodicom nastradale gospođe. To mi je veoma bitno. Oni su spremni na to, ali je još sve svježe - kaže Hadžihafizbegović.

Uspješna operacija

Glumčevo zdravstveno stanje popravlja se iz dana u dan, a on se nada da će u narednih desetak dana biti u BiH.

- Operacija ruke bila je uspješna i stavljen mi je fiksator. Kičmena moždina nije oštećena, a ja već sada mogu prijeći 200-300 metara. Nadam se da ću se uskoro moći vratiti radnim aktivnostima - kaže Hadžihafizbegović.