NOGOMET

Milan Đurić: Želim igrati za svoju Bosnu i Hercegovinu

EKSKLUZIVNO u novom broju „Sporta“

Avaz Sport

27.10.2014

Nadajmo se da neko u stručnom štabu A reprezentacije zna ko je Milan Đurić i da za eventualni nastup za BiH ne treba promjena sportskog državljanstva. Niti treba čekati na pasoš. Milan je po rođenju Tuzlak, po opredjeljenju Bosanac s bh. i italijanskim pasošem.

Milana je „Sport“ pratio još iz vremena kada je igrao za mlađe bh. selekcije. U konkurenciji vrhunskih napadača počeo je meč protiv Intera u posljednjem kolu Serije A.

- Zadovoljan sam statusom u Ceseni. Nije lako igrati u napadu pored jednog Almeide koji je igrao u Brazilu. Eto, on je protiv Intera bio na klupi – priča Đurić.

Očekuje li poziv za A tim BiH?

- Moje je da igram, a selektor odlučuje. Igrao sam srcem  za BiH, obradovao bi me Sušićev poziv.  Ali, niko me nije zvao... Ja sam tu, zna se gdje igram...

Marković: Neigranje Rutenke može biti zamka

markovic869

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu 29. oktobra će igrati prvi susret kvalifikacija za odlazak na EP 2016. godine protiv Bjelorusije.

Utakmica se igra u Minsku s početkom u 16:30 sati a domaći će nastupiti bez najboljeg igrača Sergeja Rutenke.

- Mi smo reprezentacija koja se cijeni u svijetu, nastojat ćemo da i kroz ove kvalifikacije dokažemo našu snagu i kvalitet. Neigranje Rutenke je možda zamka, mi smo se spremili i ne zanima nas Bjelorusija koliko mi sami sebe - istakao je Marković.

Maljković o Osimu, Bajeviću i Sušiću

maljkovic952

Božidar Maljković, koji je u svojoj bogatoj karijeri osvojio četiri naslova košarkapkog prvaka Evrope, u razgovoru za „Sport“ kaže da posebno pamti druženje sa bosanskim fudbalerima.

- Naslov sa Limožom slavio sam sa Ivicom Osimom do četiri sata ujutro. Društvo su nam pravili Moca Vukotić i Vlada Đurović. Moj pobratim je Princ sa Neretve, Duško Bajević. Znamo se dosta dugo, još dok sam bio trener u Panathinaikosu. Upoznao sam i Safeta Sušića u Parizu. Dan - danas taj divni grad, vjerujte mi, prepričava njegove fudbalske majstorije i driblinge. Zahvaljujući trenerskom poslu upoznao sam i Krojfa, Guardiolu i Murinja – kaže Maljković.