NOGOMET

Pobjedom najaviti derbi sa Sarajevom

Željezničar gostuju u Bijeljini kod Mladosti

Z. Š.

26.10.2014

Utakmica protiv Mladosti u Bijeljini u okviru 12. kola Premijer lige ima poseban značaj za fudbalere Željezničara. Osvajanje tri boda ne bi samo ostavili ekipu u vrhu tabele, već bi i maksimalno zagrijalo atmosferu pred gradski derbi sa Sarajevom koji se igra naredne nedjelje.

Nakon eliminacije iz Kupa BiH od Širokog Brijega, Želji jedina šansa za izlazak u Evropu ostaje Premijer liga, pa će svaki naredni bod imati veliku važnost.

- Nisam imao nikakve zamjerke na nastup protiv Širokog, momci su se borili kao lavovi, i s deset igrača smo bili bliži pobjedi. Ono što želimo je da na svakom meču ostavimo srce na terenu, pa šta bude - rekao je Adžem.

Ekipa s Grbavice sve više liči na svog trenera iz igračkih dana, beskompromisnog borca za svaku loptu, to je, uostalom, ono što je Adžem i obećao kada je sjeo na klupu.

Protiv Mladosti neće moći računati na tri standardna prvotimca Srđana Stanića, Josipa Kvesića i Nedu Turkovića te suspendiranog Enisa Sadikovića. U pitanju je nastup Tomislava Tomića, koji je protiv Širokog zamijenjen u prvom poluvremenu zbog povrede.

- Mladost ima bolju ekipu nego što to pokazuje položaj na tabeli i morat ćemo se dobro namučiti ako ih mislimo savladati. Imamo problema sa sastavom, ali i dovoljno kvalitetnih igrača tako da nisam zabrinut - kaže mladi stručnjak.