KOLUMNE

Stranački plin

Komentar dana

Autor:Fahir KARALIĆ

26.10.2014

Kako su protekle četiri godine SDA i SDP upravljali Federacijom i kakve štete nanosi postavljanje stranački podobnih, a nesposobnih kadrova na čelo državnih kompanija mnogi građani ovih dana shvataju na najteži način - u hladnim domovima!

Za to je najzaslužnije rukovodstvo državne kompanije „BH-Gas“ s Mirzom Sendijarevićem na čelu, kojeg je na ovu poziciju postavio SDP. Ova kompanija je, naime, mjesecima krila da je ruski „Gazprom" smanjio isporuke plina BiH. Tek prije tri dana javnosti je saopćeno da su one smanjene za 35 posto, a isti dan su iz „Sarajevogasa“ objelodanili da je u Sarajevu na snazi redukcija plina.

Nikakvih profesionalnih i poslovnih motiva da krije informacije o smanjenju dotoka plina nije imao Sendijarević. Naprotiv, da je radio za dobrobit građana, odmah bi obznanio ovu informaciju da bi se još za toplijih dana pokušalo iznaći rješenje. Informaciju je, naime, objavio drugi dan, nakon što je u Sarajevu temperatura pala ispod nule!?

Druge je motive imao Sendijarević da obmanjuje javnost, jer ne zaboravimo da on ne polaže račune građanima, nego stranci koja ga je postavila na ovu poziciju.

Partija je rekla: „Sakrij plinsku krizu sve do okončanja izbora.“ Vladajućim strankama u FBiH, SDP-u i SDA, nije odgovaralo da se u izbornoj kampanji građani brinu zbog hladnih radijatora. Nije im odgovaralo jer su znali da će hladni radijatori biračima biti uvjerljivija poruka od obećanja o otvaranju radnih mjesta, razvoju, napretku...

A hladni radijatori, između ostalog, rezultat su obećanja SDP-a i SDA iz 2010. godine. Šta će biti za četiri godine, uvjerit će se svi oni koji su povjerovali u Bakirovih 100.000 radnih mjesta!