NOGOMET

Velika pobjeda Reala u El Clasicu protiv Barcelone

Najveća klupska utakmica na svijetu

Al. Ti.

25.10.2014

Večeras je na Santiago Bernabeu odigran najveći derbi na svijetu, popularni El Clasico, između Real Madrida i Barcelone.

Real Madrid je na kraju zasluženo pobijedio svog vječitog rivala Barcelonu rezultatom 3:1.

Ipak utakmica je krenula loše po Kraljevski klub. Naime, nakon samo četiri minute igre Barcelona je povela 1:0, a lošu reakciju odbrane Reala je sjajno iskoristio Neymar, koji je nakon solo prodora doveo Barcu u vodstvo.

Nakon toga uslijedili su napadi Reala, a najbliži izjednačenju je bio Benzema koji je nakon ubačaja Ronalda pogodio prečku.

Kolosalnu šansu je također u prvom poluvremenu propustio Messi kada je sa svega par metara šutirao, ali još jednom Iker Casillas fenomenalno brani i spašava Real.

Kazna za promašaj je stigla u 35. minuti, kada je nakon ubačaja Marcela, lopta pogodila Piquea u ruku, a sudija dosudio jedanaesterac. Siguran realizator najstrožije kazne je bio Ronaldo, koji je tako prvi put ove sezone savladao Brava na golu Katalonske ekipe.

U drugom poluvremenu smo gledali bolju igru Reala koji je to krunisao i sa još dva gola. Prvo je u 50. minuti, nakon kornera Kroosa, sjajno skočio Pepe i savladao Brava za vodstvo Kraljevskog kluba i veliku radost navijača na Bernabeu.

Svega šest minuta kasnije, tačnije u 61. minuti, nakon velike greške i nesporazuma između Inieste i Mascherana, lopta došla do Jamesa Rodrigueza, koji nesebično upošljava Benzemu, a napadač Reala po treći put pogađa za veliko vodstvo Reala od 3:1, što se na kraju ispostavilo i kao konačan rezultat ovog El Clasica.

Nakon ove utakmice Real Madrid je smanjio zaostatak na tabeli Primere za Barcelonom na samo jedan bod i dodatno zakomplikovao situaciju na vrhu, dok je ovo Barceloni bio prvi poraz u sezoni.