REGION

Beograd: Radikali zatražili Šešeljevo puštanje na slobodu

MUP Srbije snimao protest

Fena

25.10.2014

Pristaše Srpske radikalne stranke (SRS) u subotu su protestvovale ispred Ureda Haškog suda u Beogradu, tražeći hitno i bezuvjetno puštanje na slobodu Vojislava Šešelja.

Na protestu, koji je protekao bez incidenta, okupljeni su nosili stranačke zastave i Šešeljeve slike, kao i transparente s natpisom "Zaustavite ubijanje Vojislava Šešelja".

Dužnosnik SRS-a Zoran Krasić rekao je Tanjugu kako će radikali i narednih dana nastaviti s protestima u drugim gradovima Srbije, kako bi skrenuli pažnju javnosti na teško zdravstveno stanje njihovog lidera. Dodao je kako je za sutra najavljen novi protest u Novom Sadu te da predstavnici te stranke planiraju organizirati protest i ispred sjedišta Haškog suda.

Pripadnici policije snimali su danas učesnike protesta koji je ispred Ureda Haškog suda u Beogradu organizirala Srpska radikalna stranka.

Kako je ranije navedeno u priopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, službenici tog Ministarstva snimat će i fotografisati učesnike skupa u skladu sa Zakonom o policiji Republike Srbije.