NOGOMET

Sarajevo petardom ispratilo Radnik, Zrinjski ubjedljiv u Travniku, Širokom bod protiv Olimpica

Šest utakmica 12. kola BHT Premijer lige

Al. Ti.

25.10.2014

Danas je u okviru 12. kola BHT Premijer lige BiH odigrano šest utakmica u kojima su manje više postignuti očekivani rezultati.

Sarajevo je na stadionu Asim Ferhatović Hase ubjedljivo porazilo ekipu Radnika rezultatom 5:0.

Domaći igrači su rano došli do vodstva, a strijelac za Bordo tim je bio Okić, nakon asistencije Velkoskog.

Već u 20. minuti bilo je 2:0 za izabranike Mehe Kodre, a strijelac je bio Velkoski koji je dobro ispratio pokušaj Radovca. Svega pet minuta kasnije je bilo ubjedljivih 3:0, a strijelac je bio ponovo Velkoski, a u 31. minuti je Bilbija pogodio za ubjedljivo vodstvo od 4:0.

U drugom poluvremenu igrači Sarajeva su igrali mnogo opuštenije, što je rezultiralo svega jednim golom u mreži Radnika, a strijelac za peti gol i konačan rezultat je postavio Okić. Na kraju je i završilo 5:0 za Sarajevo.

Vodeći Široki Brijeg je na Otoci sa domaćim Olimpicom odigrao svega 0:0. Ova utakmica je bila i okarakterisana kao i derbi kola, ali nije opravdao taj epitet.

Gledaoci su mogli vidjeti tvrd nogomet, sa malo prilika na obje strane, a vrijedi izdvojiti šansu Borisa Pandže za Široki Brijeg, kada je iz izgledne situacije šutirao preko gola, a u finišu je Muharemović za domaće imao dobru priliku, ali je sa 20-tak metara šutirao preko gola.

Zrinjski je na Piroti u Travniku opravdao dobru formu i sasvim zasluženo slavio protiv domaće ekipe rezultatom 3:1.

Gosti iz Mostara su bolju igru u prvom poluvremenu krunisali u finišu prvog dijela, kada je Stevo Nikolić pogodio za vodstvo Plemića.

U drugom poluvremenu smo vidjeli još tri gola. Prvo je Simeunović povisio vodstvo Zrinjskog na 2:0 u 50. minuti, a svega osam minuta nakon toga Plemići dolaze do ubjedljive prednosti od 3:0 kada je Crnov pogodio.

Konačnih 3:1 za Zrinjski je postavio Irhan Smajić u samom finišu utakmice. Ovom pobjedom Zrinjski je smanjio prednost Širokog na vrhu tabele.

Najzanimljiviji susret današnjeg programa je igran na Bilinom polju gdje je Čelik pobijedio dobru ekipu Slavije 3:2 u samom finišu utakmice.

Čelik je poveo u drugoj minuti a strijelac je bio Kojić. Slavija je izjednačila u 55. minuti kada je strijelac bio Popović. Čelik ponovo dolazi do prednosti od 2:1, zahvaljujući Popoviću, ali rezultatski egal donosi Kokot u 79. minuti.

Ipak Čelik do velike pobjede stiže u 93. minuti kada je Simić pogodio za veliko slavlje domaćih igrača.

Velež je u Vrapčićima bio bolji od Viteza rezultatom 3:0, a domaći su poveli već u 13. minuti golom Ćemalovića.

Konačan rezultat ove utakmice su postavili Hebibović u 46. minuti i Merzić u 54. minuti susreta.

U posljednjoj utakmici današnjeg programa Drina i Zvijezda su podijelili bodove odigravši u Zvorniku 1:1. Zvijezda je povela u 27. minuti golom Diatte, a Drina je izjednačila u 45.minuti kada je gol postigao Memović, što se na kraju ispostavilo i kao konačan rezultat.