SPORT

U Izraelu je sve normalno, čeka nas pun stadion

Elmir Pilav vratio se iz posjete Haifi

M. T.

25.10.2014

Donedavno, Izrael je zbog sigurnosne situacije domaće utakmice morao igrati van svojih granica. Sada je sve uredu, ali putovanje u taj dio svijeta uvijek izazove nelagodu u želucu i svakakve misli. 

No, čini se da razloga za pesimizam nema, jer se u Izraelu život odvija normalno. Sekretar stručnog štaba reprezentacije Bosne i Hercegovine i čovjek za sve u NSBiH Elmir Pilav vratio se iz Izraela, gdje je bio u izvidnici. Po ustaljenom običaju, a u želji naše kuće fudbala da se reprezentaciji pruže najbolji uvjeti za ostvarenje dobrog rezultata, Pilav je obišao ovu bliskoistočnu zemlju. Provjerio je smještajne kapacitete, posjetio stadion i razgovarao s predstavnicima Izraelske fudbalske federacije, a dojmovi su mu više nego pozitivni. 

Nema tenzija 

- U Izraelu je sve normalno, ne osjećaju se nikakve tenzije niti naboj. Dok sam bio u Haifi, nisam vidio nijednog policajca. Doček je bio veoma prijateljski, a Izraelci su bili vrlo gostoljubivi i susretljivi. Bili su mi na usluzi za sve što mi je bilo potrebno - kaže Pilav.

Svoju gostoljubivost Izraelci su dokazali u pregovorima oko broja ulaznica za naše navijače. 

Impresivan stadion

- Ponudili su nam 500 ulaznica odmah, a u slučaju potrebe i velikog interesa naših simpatizera, otvorit će i gornji dio tribine i dati nam još 1.000, mada mi u NSBiH ne vjerujemo da će vladati baš toliko interesiranje - rekao nam je Pilav. 

Sekretar stručnog štaba reprezentacije obišao je i novootvoreni stadion u Haifi kapaciteta 30.000 mjesta.

- Zaista je impresivan i, kako kažu Izraelci, reprezentaciju BiH dočekat će pun. Skoro sve ulaznice su rasprodate. Kada je riječ o vremenu, u terminu u kojem ćemo gostovati Izraelu, bit će prijatno - kaže Pilav.  

Naš tim u Haifi će gostovati 16. novembra. 

Vize u Beogradu 

Izraelske vize mogu se izvaditi u Zagrebu i Beogradu. U razgovorima s predstavnicima Izraelske federacije, Pilav je dobio informaciju da će naši reprezentativci vize vaditi u Beogradu, gdje će im osoblje tamošnje ambasade biti na usluzi.