CRNA HRONIKA

Akcija "Golf": Tužilaštvo TK zatražilo pritvor za devet osoba

Osumnjičeni se dovode u vezu s krađom automobila i slučajem iznude

Srna

25.10.2014

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona predložilo je nadležnom sudu određivanje mjere pritvora za devet losoba uhapšenih u akciji kodnog naziva "Golf", a protiv još dva lica se vodi istraga, rekao je Srni portparol Tužilaštva Admir Arnautović. On je precizirao da je pritvor predložen protiv osam lica sa područja Zvornika i jednog sa područja Visokog.

Arnautović kaže da je Željko Rakić osumnjičen da je organizovao grupu u Zvorniku, te precizirao da je u ovom predmetu riječ o teškim krađama ili pokušajima krađa automobila na području Tuzle i Kalesije, dok je jedan slučaj iznude zabilježen na području Kladnja (8.200 KM za otkup dva ukradena automobila).

On je precizirao da protiv dva lica iz Tuzle i Kalesije protiv kojih se vodi istraga nema zakonskog osnova za pritvor, jer su učestvovali u krivotvorenjima isprava, a ne u teškim krađama, niti su bili članovi organizovane kriminalne grupe. Devet lica uhapšeno je u Zvorniku, dva na području Tuzlanskog kantona, a jedno u Visokom u okviru akcije "Golf", koja je prevedena jučer na području Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona, kao i u Zvorniku.