BIZNIS

USPJESI Peti put zaredom jedini izlagač van Evropske unije

"Sinkro" uskoro na Sajmu namještaja u Briselu

D. Z.

25.10.2014

Lidersku poziciju u proizvodnji namještaja u našoj zemlji tvornica "Sinkro" dokazuje i kao jedini predstavnik BiH na Sajmu namještaja u Briselu, koji će biti održan od 2. do 6. novembra. 

Brojni ugovori

- Riječ je o jednom od najprestižnijih sajmova u Evropi na kojem učestvujemo već petu godinu, kao jedina firma izlagač van Evropske unije. Tamo izlažu samo najbolje tvornice namještaja i drago nam je što će uz njih opet biti i "Sinkro". Uvijek smo težili da budemo među najboljima i da na najbolji način promoviramo BiH ne samo u regionu, već i u Evropi. Rezultat tog nastojanja su brojni ugovori o izvozu našeg namještaja u dvadesetak evropskih zemalja - kaže Omar Kuštrić, generalni direktor i osnivač "Sinkra". 

Početkom 2014. Kuštrić je obećao je da će do kraja godine ova uspješna kompanija imati 300 zaposlenih, što je i ostvareno.  

- Dva mjeseca prije kraja godine premašili smo taj plan. Sve je to plod i rezultat rada svih uposlenih u firmi. Jedna smo od rijetkih kompanija koja je u 2014. uspjela otvoriti stotinjak novih radnih mjesta - kaže prvi čovjek lidera u proizvodnji namještaja u BiH. 

Nova mjesta 

S ciljem daljeg napretka i unapređenja proizvodnje "Sinkro" je raspisao konkurs za tehničkog direktora proizvodnje tapaciranog namještaja te mašinske i drvne inžinjere i tehnologa šivenja.

- Uvijek idemo stepenicu po stepenicu. Ništa kod nas nije došlo preko noći. Uvijek ima mjesta za školovane i kreativne ljude koji imaju viziju i ne plaše se teškog posla. Zbog toga pozivamo sve školovane i ljude željne dokazivanja da se prijave na konkurs. Svi zainteresirani biografiju mogu poslati na adresu: SINKRO d.o.o., Put Famosa 38, 71212 Hrasnica, s naznakom "za posao" ili na e-mail: [email protected] - poručuje Kuštrić. 

  • 300 zaposlenih ima fabrika "Sinkro"